Fakta

Pizzabakeren är den snabbast växande pizzakedjan i Norden med närmare 200 pizzabagerier i Norge, Sverige och Danmark. Pizzabakeren erbjuder ett sortiment unika pizzor gjorda på egna recept och alltid med nygräddade spröda bottnar. Varje Pizzabakeren är ett pizzabageri som sätter degar dagligen så du är garanterad färska pizzabottnar. Vi arbetar inte med frysta bottnar förutom vår specialimporterade glutenfria pizzabotten som är unik på den svenska marknaden. 

Föregående år bakade och levererade vi över 6 miljoner härligt goda pizzor. Fler och fler upptäcker att du får mycket mat för pengarna och att PB pizza smakar mer än den kostar. Du kan välja att äta på plats i våra restauranger eller så beställer du Take-away. Du beställer via telefon för avhämtning eller om du önskar kör vi ut din beställning till dig. Vi samarbetar dessutom med Foodora om du önskar beställa våra pizzor via deras app eller hemsida.

HISTORIK  

Pizzabakeren etablerades 2003 i Stavanger på den norska västkusten. Kedjan etablerades för 15 år sedan men det ligger många års ytterligare erfarenhet bakom utvecklingen av recepten. Pizzabagarna William Gulliksen och Arild Ask Bringeland hade lång erfarenhet av att driva varsitt pizzabageri när de bestämde sig för att slå ihop sina verksamheter och grunda Pizzabakeren. De tog det bästa från sina tidigare erfarenheter och bestämde sig för att erbjuda gästerna den i särklass bästa pizzan på den norska marknaden. Mottagandet lät inte vänta på sig och snart köade kunderna för att få smaka de goda pizzorna med de alltid nygräddade spröda bottnarna.

Successivt utvecklades sedan den meny som finns på samtliga Pizzabakerens bagerier idag. Expansionen har sedan dess gått snabbt och 2015 påbörjades den internationella etableringen då den första Pizzabakeren öppnade i studentstaden Uppsala, Sverige. Sedan dess har ytterligare 13 Pizzabakeren etablerats i Sverige och fler är på gång. Pizzabakeren har också öppnat upp i bl.a. Danmark, Irland och Spanien. Dessutom har Pizzabakeren öppnat ett första bageri i Kina.